Beweeg mee tijdens de Unieke Sportweek Westland

In de Nationale Sportweek van 16 tot 25 september organiseren sportaanbieders in gemeente Westland de “Unieke Sportweek Westland”. Sportaanbieders door het hele Westland openen hun deuren om mensen met een beperking kennis te laten maken met hun sport.

Joeri Bouwmeester, beweegcoach in Westland is een van de organisatoren. Hij vertelt graag waarom deze Unieke Sportweek is ontstaan. “Sporten is gezond voor iedereen. Het is vaak een combinatie tussen plezier en bewegen wat het zo leuk maakt. Het aantal unieke sporters is in de afgelopen twee jaar enorm afgenomen. Met deze sportweek willen we zorgen dat het aangepaste sportaanbod in de gemeente meer bekendheid krijgt. Er zit een sporter in iedereen. Deze unieke sportweek wordt gesteund door het sportakkoord Westland. Er zijn zoveel mogelijkheden, maar nog niet iedereen in Westland is hiervan op de hoogte. Deze unieke sportweek laat zien hoeveel enthousiaste verenigingen we hebben. En we hopen natuurlijk dat er meer sporters gebruik gaan maken van het aanbod!”

Achttien verschillende sportaanbieders organiseren in de Nationale Sportweek speciale trainingen waaraan iedereen kan deelnemen. Vrijwilligers zetten zich in om meer mensen kennis te laten maken met het unieke sportaanbod. Joeri legt uit waarom er bewust gekozen is voor een sportweek in plaats van een sportdag. “In de sportweek gaan de sportverenigingen open trainingen verzorgen. Zij geven op de normale tijdstippen een extra leuke training voor iedereen. Zo kunnen deelnemers ontdekken wat er allemaal is in Westland en wat er bij hun past, maar ook wat er bij hen in het schema past. In de poster en op de website is te zien wanneer welke sport te beoefenen is!”

Voor alle sportfans met een beperking: kom en doe mee aan de ‘Unieke Sportweek Westland’. Tijdens de Nationale Sportweek van 16 tot 25 september kan iedereen bij sportaanbieders door heel het Westland meedoen en kennismaken met allerlei sporten.